zondag 11 mei 2014

koken met karin: mijn 2 heaven salades.

Hoi allemaal! vandaag een recept, gewoon omdat me dat wel vet leek, dus nu twee recepten van mijn salades.

Salade 1: everything.

Wat heb je nodig? (hoeveelheden kunnen zelf aangepast worden, en zelfs weggelaten. Er kunnen ook ingrediënten worden toegevoegd)

- Een blikje mais
- Een komkommer
- Tomaten 
- Ijsbergsla
- Een blikje tonijn in olie(mag ook in water, maar giet het water af en voeg olijf olie toe)
- Citroensap (halve citroen of één eetlepel)
- Italiaanse kruiden (of oregano en basilicum)
- Zout en peper

Wat moet je doen:
Snij de tomaten, komkommer en sla in stukjes. Doe deze in een salade kom. Maak het blik tonijn open en giet het erin, met olie en al. Maak de mais open en laat het vocht uitdruipen. Spoel dan om en laat weer uitdruipen. Voeg daarna toe. Hussel alles door en giet daarna het citroensap er door heen. Doe een beetje van de Italiaanse kruiden erbij, peper en zout en weer husselen. serveer hierna zo snel mogelijk, omdat anders de sla zompig word.


Salade 2: Italian style

Wat heb je nodig? (hoeveelheden kunnen zelf aangepast worden, en zelfs weggelaten. Er kunnen ook ingrediënten worden toegevoegd)

- 2 pakjes mozarella
- Tomaten
- Verse basilicum
- Citroensap
- Olijfolie

Wat moet je doen:
Snij de mozarella en de tomaten eerst doormidden, en daarna in plakjes. Doe deze in een salade bak. Neem de olie en het citroensap en giet deze over de tomaten en de mozarella heen. Hussel het geheel door elkaar, en zet dan even in de koelkast. Dit zodat de salade dan koel geserveerd kan worden. Pluk daarna de basilicum blaadjes en leg deze er overheen. Deze salade kan ook later geserveerd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten